Tom Coun, The Flying Sommelier

10 jaar ervaring

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Tom toch al reeds een tiental jaren gepassioneerd met wijn bezig.

Wat begon met een eerste glaasje Petrus op 15 jarige leeftijd groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby en een ware passie.

Via studies aan de Hotelschool van Hasselt kwam de wijnmicrobe meer en meer boven drijven en na een stage op Domaine du Petit Malromé in Duras was het wijnvirus niet meer te stoppen.

Na enkele omzwervingen kreeg hij in 2007 de kans om in het pas met een Michelinster bekroonde Restaurant Vivendum van Alex Clevers aan de slag te gaan. Op termijn kreeg hij zelfs de verantwoordelijkheid om de wijnkeuzes af te stemmen op de gerechten van Chef Alex.

Ook breidde hij zijn kennis uit via diverse wijnstages en bezoeken aan gerenommeerde wijndomeinen om zo een beter inzicht te krijgen in de wondere wereld van wijn.

Het zijn deze ervaringen die hij nu gaat gebruiken om zijn passie op een ongedwongen wijze over te brengen en u en uw gezelschap een educatieve doch aangename middag of avond te bezorgen.